over de makers

Theatermakers Lola Bogaert en Anouk van Kolfschoten leerden elkaar in 2007 kennen op de opleiding Theatermaker en docent op ArtEZ in Arnhem. Na hun gezamenlijk afstuderen in 2011 zijn ze beiden een ander pad ingeslagen. Lola is naar België vertrokken en heeft daar aan het RITCS haar regiemaster gehaald en Anouk heeft in Amsterdam de opleiding Scenografie voltooid. Tijdens die twee opleidingen is hun intensieve samenwerking gestart.

Naast voorstellingen waarin Lola de regie had en Anouk verantwoordelijk was voor de vormgeving, zijn ze begonnen met het maken van projecten waarbij ze beiden aan het roer staan. Ze startten met het maken van documentair theater voor onder andere festival Moment en het Oerolfestival. Van voorstellingen tot luisterwandelingen waarin het persoonlijke verhaal en intermenselijke relaties centraal staan en waarin ze niet alleen zichzelf laten zien en horen, maar waarbij ze tientallen onbekenden interviewden en een stem gaven in hun artistieke product.

Sinds een aantal jaar werken zowel Lola als Anouk met jongeren met een migratieachtergrond. Ze geven workshops aan OKAN jongeren en staan voor de klas op het ISK (NL)

Door de mooie en vaak ontroerende verhalen die deze jongeren vertellen kwamen Lola en Anouk op het idee om ze een stem te geven die niet alleen door henzelf, maar door heel Hasselt gehoord kan worden.

Zo is Nieuwe stemmen van de stad geboren.
Lees hier het artikel in Het belang van Limburg over 'Nieuwe stemmen van de stad'
Luister hier naar het radioitem van Radio 2 over 'Nieuwe stemmen van de stad'